Wettelijke garantie

Wettelijke garantie 1920 1080 Iris AutoCenter

Wettelijke garantie

Sinds 1 januari 2015 is de professionele verkoper van occasie wagens bij elke verkoop aan een particulier verplicht om een garantie van ten minste 1 jaar te bieden op elk gebrek aan confomiteit dat zou bestaan op het moment van levering van het voertuig.

Federauto wettelijke garantie

De duur van de garantie is minimaal 1 jaar en is verdeeld in 2 periodes.

Tijdens de eerste 6 maanden van de totale gegarandeerde periode:
Elk defect, die gedurende deze periode nier ter kennis van de koper is gebracht, wordt geacht reeds op het tijdstip van levering te hebben bestaan (tenzij de verkoper het tegendeel bewijst) en moet ten laste van de verkopen zijn.
In de praktijk moeten eventuele defecten, anders dan die welke zijn toe te schrijven aan slijtage of veroudering, door de verkoper worden overgenomen als hij niet bewijst dat dit het gevolg is van een andere oorzaak dan de toestand van het voetuig (ongeval, externe oorzaak, verkeerd gebruik,enz.)

Na de eerste 6 maanden:
De verkoper is niet verplicht de defecte onderdelen te herstellen, INDIEN de koper het bewijs heeft dat de gebreken die zich tijdens deze periode voordeden reeds bestonden op het moment van levering en die het gevolg zijn van de toestand van het voertuig op dat moment.

Tijdens de totale garantieperiode:
Garantieinterventies moeten worden uitgevoerd in de mechanische werkplaats van de leverancier of in een erkende werkplaats. Met voorafgaande toestemming van de verkoper kan de koper de reparatie uitvoeren in een andere mechanische werkplaats.
Reparaties kunnen worden uitgevoerd met gebruikte onderdelen. Indien gebruikte onderdelen echter niet beschikbaar waren en het gebruik van nieuwe onderdelen noodzakelijk is, zou de koper in theorie moeten ingrijpen in de reparatiekosten gezien
de toegevoegde waarde van het voertuig. In geval van immobilisatie of niet-genot van zijn voertuig, is de lening van een vervangend voertuig of een andere vorm van compensatie voor de klant niet voorzien in de conventionele garantie van FEDERAUTO.

Belangrijk: De garantie is gekoppeld aan de koopovereenkomst en bestaat alleen tussen verkoper en koper. Zij is derhalve niet overdraagbaar in geval van wederverkoop aan een nieuwe koper.

Iris Auto Center wettelijke garantie

De Belgische wetgeving biedt geen garantie wanneer een tweedehandsvoertuig wordt verkocht tussen particulieren. Iris Auto Center biedt u echter de mogelijkheid om een jaar garantie op het voertuig te nemen.

Heb je net een tweedehands auto gekocht? Gefeliciteerd!
Sluit voor uw gemoedsrust onze gegarandeerde verzekering af en rij zonder verrassingen gedurende 1 jaar!

Iris Auto Center biedt u, in samenwerking met REAL GARANT de mogelijkheid om een garantieverzekering af te sluiten voor uw voertuig. De tarieven beginnen vanaf 550 € inclusief btw en variëren afhankelijk van de leeftijd, de kilometerstand en het vermogen van het voertuig.

Kies ook voor de optie pechverlening, deze dekt de reparatie van het voertuig in heel Europa en de levering van een vervangend voertuig.

Vanaf nu kan je een tweedehands voertuig kopen van particulier tot particulier zonder zorgen. Garanties kunnen ook worden verlengd tot twee of drie jaar.

Je kan kiezen tussen de PREMIUM PLUS-garantie die met name bepaalde onderdelen dekt, zoals: motor, versnellingsbak, differentiëlen, transmissie, stuurinrichting, remmen, brandstoftoevoersysteem, elektrische installatie, accessoires voor elektrisch comfort, koelsysteem, uitlaatsysteem, beveiligingssysteem, airconditioning, …
Of de ELITE-garantie die vergelijkbaar is met de fabrieksgarantie.
Alle storingen zijn gedekt, behalve zoals anders gespecificeerd. Dit zijn voornamelijk normale onderdelen, verbruiksartikelen of onderdelen die regelmatig moeten worden vervangen.

Naast 100% terugbetaalde arbeid wordt er geen aftrekbaar bedrag tot 140.000 kilometer geclaimd voor het vervangen van onderdelen.

En het beste in dit alles? Uw voertuig kan door uw dealer worden gerepareerd.

Wij hebben de oplossing voor u, zodat u probleemloos een tweedehandsvoertuig kunt kopen!

Neem voor informatie contact op met een van de medewerkers van Iris Auto Center.

Kom ons bezoeken

Autocenter Brussel

Avenue de Vilvorde 78 -1000 Brussel
+32 2 247 88 88
info@irisauto.a-move.com

Newsletter

Ma Newsletter